Greek (Ελληνικα)

Course in Greek language

Μάθημα#7: Αξιολόγηση Λύσης

Τα κατάφερες. Αναλύσατε το πρόβλημα, το χωρίσατε σε κομμάτια και καταλήξατε σε ένα σχέδιο λύσης, το οποίο στη συνέχεια εφαρμόσατε, δοκιμάσατε και διορθώνετε. Έχεις κάτι που λειτουργεί. Λοιπόν, τελειώσατε, σωστά; Λοιπόν, όχι ακριβώς. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει μόνο και μόνο επειδή έχετε μια λύση. Προτού μπορέσετε πραγματικά να ολοκληρώσετε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε …

Μάθημα#7: Αξιολόγηση Λύσης Read More »

Μάθημα#5: Αφαίρεση

Το προηγούμενο κεφάλαιο έδειξε την αποσυνθετική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων, σύμφωνα με την οποία ένα μεγάλο, σύνθετο πρόβλημα χωρίζεται σε μικρότερα, απλούστερα υποπροβλήματα. Το κίνητρο πίσω από αυτό είναι ότι η επίλυση μιας σειράς απλών προβλημάτων είναι ευκολότερη από την προσπάθεια αντιμετώπισης ενός μεγάλου πολύπλοκου.

Μάθημα#4: Πρότυπα και Γενικότητα

Σε αυτό το μάθημα, θα μιλήσουμε για τα μοτίβα και τη γενίκευση της λύσης ενός προβλήματος. Αυτή είναι η συνέχεια του μαθήματος Επίλυση προβλημάτων. Η αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων στην πραγματικότητα περιλαμβάνει περισσότερα από την απλή εύρεση λύσης. Μόλις βρούμε μια λύση, θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια για τη βελτίωσή της βρίσκοντας τρόπους να την κάνουμε …

Μάθημα#4: Πρότυπα και Γενικότητα Read More »

Μάθημα#3: Τεχνικές Επίλυσης Προβλημάτων

Στο μάθημα θα μιλήσουμε για τεχνικές επίλυσης προβλημάτων. Στα προηγούμενα μαθήματα, είδαμε τι είναι η «Λογική και αλγοριθμική σκέψη». Σε αυτό το μάθημα, προσεγγίζουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λυθεί ένα πρόβλημα!

Μάθημα #2: Αλγοριθμική Σκέψη

Αυτό είναι το δεύτερο μάθημα από ένα σύνολο 8 μαθημάτων στον τομέα της Αλγοριθμικής Σκέψης. Στα προηγούμενα μαθήματα, είδαμε τι είναι η «Λογική Σκέψη». Σε αυτό το μάθημα, προσεγγίζουμε την έννοια της «Αλγοριθμικής Σκέψης».

Μάθημα#1: Λογική Σκέψη

Αυτό είναι το πρώτο μάθημα από ένα σύνολο 8 μαθημάτων στον τομέα της Αλγοριθμικής Σκέψης. Αυτά τα μαθήματα έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ KA2 που ονομάζεται «Αλγοριθμική Σκέψη για Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Μεταναστών». Ο τίτλος αυτού του μαθήματος ονομάζεται «Λογική Σκέψη».